WINNEND ONTWERP

De restauratie / renovatie van een bestaand pand maakt onderdeel uit van het winnende prijsvraagontwerp voor het 'Wijnhuis' aan het Achterom in Delft.

Het ontwerp was de winnende inzending voor de openbare ontwerpwedstrijd Zuidpoort/Achterom, uitgeschreven door de gemeente Delft en ontwerpersvereniging Delftdesign in 2004.

Door middel van een wijnbar/restaurant die in een eenvoudige, transparante pakhuisvorm gestalte krijgt, krijgt deze strategische hoek de gewenste lantarenfunctie.

 

HERGEBRUIK VAN GRACHTENPAND

Het naastgelegen bestaande pand is gerestaureerd en hergebruikt als onderdeel van het restaurant. De tweede-verdiepingsvloer is daar weggesloopt, zodat op de verdieping een dubbelhoge ruimte ontstaat, met de oude kapconstructie in zicht.

De voormalige buitengevel van het oude grachtenpand blijft zichtbaar in het interieur. De oude muur wordt doorbroken door een aantal openingen, omlijst door zwarte stalen portalen, en is metallic bronskleurig geschilderd.

 

APPARTEMENTEN

De twee panden grenzend aan het restaurant zijn ook in het plan meegenomen; deze zijn geheel gerenoveerd en heringericht tot 4 appartementen.

 

TRANSFORMATIE WOONHUIS TOT

RESTAURANT, DELFT

 

Achterom 159-165, Delft

 

Conversie van een bestaand woonhuis tot horecafunctie, als onderdeel van een restaurant, deels nieuwbouw; restauratie en renovatie van twee woonhuizen tot 4 appartementen

 

Opdrachtgever: W. Meyer Beheer b.v.

Aannemer Wijnhuis: Bakels en Ouwerkerk Bouw, Den Haag

Aannemer woningrenovatie: Aannemingsbedrijf Meyer b.v., Leiden

 

Prijsvraaginzending i.s.m. Panagro ontwikkelingsmaatschappij b.v., Leidschendam en Vidomes, Delft

 

Ontwerp: 2004 - 2008

Oplevering: 2009

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Patrick Willemsen, Jeroen van Wieren, Emrah Sönmez, Emma Tanis

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag