POSTKANTOOR UIT DE JAREN '50

Voor M2 tandartsen heeft Bureau Kroner een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een karakteristiek voormalig postkantoor uit de jaren '50 van de vorige eeuw tot een moderne, vernieuwende tandartsenpraktijk.

 

HOGE RUIMTES TERUGGEBRACHT

De verlaagde plafonds uit de jaren '80 zijn verwijderd en daarmee konden de oorspronkelijke hoge stalen ramen in ere hersteld worden. Het gebouw is volledig van binnenuit geïsoleerd en voorzien van voorzetramen, zodat het gevelbeeld behouden bleef.

In de ontvangst- en werkzones is ervoor gekozen de betonnen constructie in het zicht te laten en de inblaaszakken van de nieuwe luchtbehandeling daar los onder te hangen, zodat de oorspronkelijke hoogte van de ruimtes wordt benadrukt en gebruikt.

 

DUURZAAM ENERGIESYSTEEM

De nieuwe tandartsenpraktijk is voorzien van een uitgekiende duurzame energie-installatie die een plezierig gedifferentieerd werk- en verblijfsklimaat verzorgt voor cliënten en personeel in de verschillende zones van het gebouw.

 

BIJZONDER INTERIEUR

De praktijk van M2 tandartsen is volgens een vernieuwend concept ingericht (zie verder de projectomschrijving van het interieur)

 

M2-tandartsen gebruikt de gehele begane grond van het gebouw. Via de zij-ingang, die vanaf de Prins Berhardlaan een eigen apart, duidelijk te herkennen entreegebied heeft, zijn de andere verdiepingen bereikbaar, die verhuurd worden.

 

NIEUW KARAKTER

Van buiten behoudt het gebouw zijn oorspronkelijke allure, versterkt door de uitstraling van de tandartsenpraktijk; een zeer professionele en prachtig vormgegeven praktijk voor cliënt en tandarts.

HERGEBRUIK POSTKANTOOR: TANDARTSPRAKTIJK M2 TANDARTSEN, VOORBURG

 

Prins Bernhardlaan 1, Voorburg

 

Conversie van een voormalig postkantoor in Voorburg tot een tandartspraktijk met 10 behandelkamers

 

Opdrachtgever: M2 tandartsen

Aannemer: Dijkxhoorn Bouw, Den Haag

 

Ontwerp: 2009

Oplevering: juli 2010

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Solita Stucken, Patrick Willemsen, Jaap Mittelhaeuser, Jeroen van Wieren, Zeno van den Broek, Dino Arcilla, Michel Tjin A Lim

> HERGEBRUIK / RENOVATIE

> TANDARTSPRAKTIJKEN

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag