LEEGSTAAND KANTOOR

Voor een fraai kantoor uit begin jaren '00 dat al een tijd leegstaat, heeft Bureau Kroner onderzocht of de mogelijkheid bestaat om er een opleidingsinstituut in te vestigen.

 

INRICHTINGSVOORSTEL

Op basis van het programma van eisen van een potentiƫle huurder is een concept-inrichtingsvoorstel gemaakt en met de mogelijke gebruiker besproken.

Het gebouw biedt door de vrije kolomstructuur uitstekende mogelijkheden om een tweedeling te maken per verdieping.

Enerzijds het 'onderwijsgebouw', met grote lokalen met glazen wanden aan de centrale gang, en anderzijds het 'service-gebouw' aan diezelfde gangzone - hierin komen de kantoren van ondersteunende functies en management, maar ook ontmoetingsplekken en kleinere studie- en bijeenkomst-ruimtes.

 

TRANSPARANTIE

Het kantoor dat op dit moment een vrij gesloten indruk wekt in het interieur, kan volledig worden opengebroken tot een transparante onderwijsinstelling.

> HERGEBRUIK / RENOVATIE

> HERGEBRUIK KANTOORGEBOUWEN

HERGEBRUIK KANTOORGEBOUW; STUDIE VOOR TRANSFORMATIE TOT OPLEIDINGSINSTITUUT, EINDHOVEN

 

Meerenakkerplein, Eindhoven

 

Ontwerp: 2012

 

Opdrachtgever: Staalbankiers

 

Projectteam: Mark Graafland, Jaap Mittelhaeuser, Giulia Melloni

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag