Projecten duurzame bouw, circulariteit, waterbergingen, energiesystemen en warmtebeheersing.

"duurzaamheid beschouwen wij als uitgangspunt voor innovatie"

DUURZAAMHEID EN KLIMAATADAPTIEF BOUWEN

NIET ALLEEN ENERGIE

Duurzaamheid is inmiddels een vanzelfsprekendheid geworden, maar ook een container-begrip dat door iedereen op een andere manier wordt geïnterpreteerd. Voor ons gaat duurzaamheid veel verder dan alleen energie-zuinigheid.

> Interieur Weleda

 

In het totaalconcept voor de Raad voor de Kinderbescherming hebben wij een combinatie gemaakt tussen nieuwe en hergebruikte meubels.

Duurzaam materiaalgebruik: Accoya puien zjn vervaardigd van de  meest duurzame gekweekte en milieuvriendelijk behandelde houtsoort.

Het ontwerp voor Weleda heeft een uitgekiende verdeling van de ruimte: grote compartimenten aan de zuidgevel met werkplekken verder van de gevel vandaan, en kleinere afgesloten kamers aan de noordgevel.

Het interieur maakt zo op natuurlijke wijze gebruik van de oriëntatie om het comfort op de werkplek goed te houden.

MATERIAALGEBRUIK

In onze projecten zoeken we naar het optimale evenwicht tussen energiebesparing en comfort maar ook tussen economische haalbaarheid en het toepassen van duurzame materialen (cradle to cradle).

CIRCULAIR BOUWEN

In samenwerking met innovatieve leveranciers en bouwbedrijven zoeken we naar mogelijkheden van energie-neutrale renovaties. Wij onderzoeken en gebruiken prefab materialen en bouwsystemen die demontabel zijn en daardoor ideaal voor hergebruik en renovatie.

Ons eigen kantoor is circulair ingericht: het gehele interieur is demontabel en mee te nemen als we in de toekomst gaan verhuizen.

> Kantoor Bureau Kroner in de Binckhorst

Klimaatadaptief ontwerp: woongebouw in Rijswijk met waterberging en warmteregulerende gevel.

LANGE TERMIJN WAARDE

Waardevolle gebouwen die lang op een goede manier kunnen worden gebruikt zijn naar ons idee de basis voor duurzame ontwikkeling.

 

PROJECTEN DUURZAAM EN KLIMAATADAPTIEF BOUWEN

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag