Bureau Kroner blogt:

[een informele blik op wie we zijn en hoe we werken]

Vrije vormen

3 september 2019

Op tafel bij Bureau Kroner liggen de prototypes voor het interieur van de nieuwe salons van Weleda:

In de herkenbare stijl met onbehandeld hout en vrije vormen.

Vooraan ligt een proefstukje voor het principe van een sculpturale lamp naar ontwerp van Bureau Kroner.

Het uitzicht bij Bureau Kroner

22 augustus 2019

Af en toe zijn de luchten boven de Binckhorsthaven prachtig dramatisch. Je vraagt je af of we op dit soort dagen wel aan werken toekomen...

Bureau Kroners storyboard

16 augustus 2019

Voor de presentatie van een grote tender maakt Bureau Kroner een storyboard, om het verhaal helder op een rijtje te zetten: een sterk concept moet ook goed verteld en in beeld gebracht worden.

Bureau Kroner speelt patience?

12 augustus 2019

Daar lijkt het althans wel op: het ordenen van alle input van de participatieworkshop bij zorginstelling Topaz vergt wel wat geduld.

Desalniettemin vormt dit een schat aan informatie, die we kregen van alle medewerkers en deskundigen op het gebied van zorg voor ouderen met dementie. Door hun bijdrages hebben wij een veel sterkere basis voor onze ontwerpen.

Bureau Kroner gaat weer eens op pad met een maquette

26 juni 2019

Het Haagse binnenterrein wordt in beeld gebracht voor een participatiebijeenkomst met buurtbewoners.

Er wordt flink gesloopt in Den Haag Moerwijk

12 juni 2019

Voordat het woningbouwcomplex in deze voormalige kerk wordt opgebouwd, wordt de bestaande structuur steeds mooier opengebroken. De nieuwe openingen en het extra licht blijven net zo prachtig als het er nu uitziet, vanwege de open ruimte rondom de appartementen.

Bureau Kroner is 'even op en neer' naar Duitsland

28 mei 2019

Voor het ontwerp van de nieuwe Weelda Cityspa's in Stuttgart en Hamburg moet de situatie ter plekke eerst in kaart worden gebracht. Over een half jaar zul je daar een Wellness-Erlebnis in een Bureau Kroner ontwerp kunnen ondergaan...

Bureau Kroner op stap in de Binckhorst

22 mei 2019

Naar de overkant, om precies te zijn, waar we in het informatiecentrum een presentatie krijgen van de nieuwe plannen voor het Rotterdamsebaantracé. Niet iedereen heeft zo'n indrukwekkende tunnel vlak naast z'n kantoor liggen...

Onderdelen voor een nieuw kantoorinterieur

10 mei 2019

Aan de Schedeldoekshaven in Den Haag worden de nieuwe glazen puien uitgeladen voor het kantoor van Buitenlandse Zaken, waarvoor Bureau Kroner het ontwerp maakte. Over 2 maanden zal het kantoor al in gebruik zijn!

De opleveringen van Bureau Kroner

24 april 2019

In deze maand hebben we aardig wat opleveringen: een kantoorinterieur voor de Raad van de Kinderbescherming, het nieuwe CKV-gebouw van het Rijnlands Lyceum, en de appartementen in de voormalige kerk in de Malakkastraat in Den Haag.

En ondertussen starten we weer met de uitvoering van een aantal nieuwe projecten...!

Bureau Kroner overlegt:

17 april 2019

Op dinsdagochtend nemen de projectteams de werkzaamheden onderling door; dan even een nieuwe kop koffie halen, en we kunnen weer lekker aan de slag!

Bureau Kroner in full colour:

26 maart 2019

Bij Bureau Kroner zijn we niet bang voor wat kleur in onze omgeving. Karakter en levendigheid in sfeer - mits doeltreffend ingezet - stimuleert tot creativiteit.

Bureau Kroner schetst:

14 maart 2019

... en schetst, en schetst maar door...

Meters schetsrol gaan erdoorheen per week.

Indelingsvarianten, berekeningetjes, aantekeningen en goede ideeën tijdens besprekingen, hoe-maak-je-het details: waar in andere kringen een bierviltje voor gebruikt wordt, is bij ons de schetsrol hét middel...

Bureau Kroner verzamelt stenen:

21 februari 2019

Voor de nieuwbouw van twee woongebouwen in Delft worden de stenen uitgekozen. Mooie combinaties van kleur en textuur, met als uitgangspunt: een verwijzing naar industriële architectuur.

Het wagenpark van Bureau Kroner

10 februari 2019

Goed herkenbaar op de weg: de eigenzinnige auto's van Bureau Kroner. Onze BMW i3 en Renault Twizy zijn beide 100% electrisch.

Kantoor krijgt kleur:

3 februari 2019

Het nieuwe kantoor voor de Raad van de Kinderbescherming is bijna gereed; het kleurrijke en sfeervolle ontwerp van Bureau Kroner krijgt steeds meer vorm.

Van de aanzienlijke veiligheidseisen is weinig te merken voor bezoekers: het hele ontwerp is vormgegeven vanuit het perspectief van kinderen.

Bureau Kroner als tegenvoeter

1 februari 2019

Bureau Kroner is op dit moment niet geheel voltallig in de Binckhorst: aan de andere kant van de wereldbol worden nieuwe ervaringen opgedaan - en nieuwe perspectieven verkend.

En dus ligt er in ons inkomende postvak een ansichtkaart van een kiwi.

Bureau Kroner op de bouw

14 januari 2019

De zwarte doos van het CKV-gebouw voor het Rijnlands Lyceum wordt (zoals bedoeld) mooi theatraal! Over een jaar zal het gebouw gevuld zijn met muziek, theater en dans; op dit moment alleen volop bouwgeluiden...

Bureau Kroner ontdekt nieuw talent:

13 januari 2019

Op de Bureau-Kroner-nieuwjaarsborrel komt nieuw biljarttalent al snel bovendrijven. Maar daar blijft het natturlijk niet bij: onze Kroner-junioren zijn net zo behendig met het maquette-schuim-apparaat!

Bureau Kroner proost op 2019

13 januari 2019

De bureau-nieuwjaarsborrel met vrienden en familie is dit jaar voor het eerst in de Binckhorst. Met een nog grotere groep proosten we samen op het komende jaar - op mooie projecten met ons fijne team, op het plezier van het samenwerken, en op de waardevolle ondersteuning van onze 'support'.

Bij Bureau Kroner gaan ze los

13 januari 2019

Zulke fantasievolle bouwwerken zien we niet vaak bij Bureau Kroner. Maar het is ook wel duidelijk dat deze ontwerpers het talent van geen vreemde hebben...

Bureau Kroner is klaar voor het nieuwe jaar

7 januari 2019

Het eerste bureau-overleg van 2019: alle projecten worden kort besproken; de planning wordt opgezet, en de taken verdeeld.

Het team is er weer klaar voor!

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag