Bureau Kroner blogt:

[een informele blik op wie we zijn en hoe we werken]

Bureau Kroner is er klaar mee.

20 december 2018

Voor dit jaar althans. Alles is opgeruimd, gearchiveerd, afgerond, ingediend. Nu eerst uitwaaien in Scheveningen op de locatie van een van onze bouwwerken voor 2019, en dan het begin van de vakantie vieren.

Bureau Kroner ontmoet een schaap

12 december 2018

Bij het locatiebezoek op het Zuidhollandse eiland Putten, wordt duidelijk dat zo'n landelijke locatie voor Bureau Kroner toch wel iets bijzonders is: tussen de locatiefoto's duiken er een aantal op die niet veel bouwkundige informatie vertonen....

Dinsdagmiddag:

2 december 2018

Bureau Kroner is geconcentreerd aan het werk - en dat kan prima in onze geluiddichte overlegruimtes.

Dit is binnenstedelijk bouwen:

24 november 2018

Een van de specialismen van Bureau Kroner - met een goede planning de overlast voor de buurt tot een minimum beperken. En stoere kranen in de binnenstad voor de bouwmaterialen.

Bureau Kroner zoekt het hogerop:

18 november 2018

Tijdens een lunchpauze op een dag met 'technisch weer' bezoekt Bureau Kroner de bouw van een woningbouwproject in Den Haag. En dat levert mooie beelden op van fotogenieke bouwhelmen tegen fraaie luchten.

Een wonderlijke maquette:

16 november 2018

Voor het plan aan de Mercuriusweg in Delft is een speciale uitvoering gemaakt ter ere van de ondertekening van het contract met projectontwikkelaars en gemeente. Om eerlijk te zijn: ons ontwerp past beter in de omgeving dan deze foto suggereert.

Het 'stickeren' levert steeds mooiere resultaten op!!

16 november 2018

Bij het bedrijf Muller Beltex in Pijnacker dragen alle werknemers enthousiast bij met ideeën en opmerkingen voor een nieuw bedrijfspand.

Bureau Kroner buigt zich over een maquette:

13 november 2018

Voor het overleg met de stedenbouwkundige van de gemeente Utrecht wordt een model gemaakt om ons plan ruimtelijk in beeld te brengen.

Maandagmiddag bij Bureau Kroner:

9 november 2018

Een bespreking over een woninguitbreiding in Den Haag, en een telefoongesprek vanuit onze sfeervolle belcel.

Dit hoogste punt is snel bereikt -

9 november 2018

... met de staalconstructie van de uitbreiding van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest ben je snel aan de top...

Bureau Kroner blokkeert de lift -

7 november 2018

Met zo'n groot kantooroppervlak tot je beschikking, en dan nóg geen goede plek vinden om makettefoto's te maken... Deze plek is ideaal, en de eerste verdieping doet iedereen toch met de trap!

De Bureau-Kronerdag: teamwork

20 september 2018

De jaarlijkse bureaudag staat dit jaar in het teken van Teamwork. We starten dus met een intensieve training verzorgd door Design Express

Met grotere, complexere projecten die in 3D worden getekend, is het belangrijk om een helder tekensysteem te hanteren waarin iedereen goed onderling samenwerkt.

Bureau Kroner Teamwork 02

20 september 2018

Een andere kant van Teamwork leren we in de middag, bij Roeivereniging De Laak - als je als architect intensief betrokken bent bij de plannen voor een nieuwbouw van het clubhuis, moet je natuurlijk ook weten hoe het is om te roeien... en dat leerden we onder begeleiding van de gastvrije, enthousiaste mensen bij De Laak.

Bureau Kroner Teamwork in praktijk -

20 september 2018

... en zo ontdekt Bureau Kroner de omgeving van ons bureau in de Binckhorst vanuit een ander perspectief: de kraan van de cementfabriek die ons uitzicht bepaalt, zien we hier vanaf de andere kant, aan de haven.

Transformatie van een kerk:

20 september 2018

De bouw van de appartementen in de Malakkastraat-kerk is begonnen. Er komt een extra constructie voor de woningen, die het gebouw van de kerk niet zullen aantasten. Geïnteresseerde kopers krijgen uitleg van de architect over dit unieke project - of wordt er gewezen op een hemels toezicht?

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag